Expeditie­kaarten

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Expeditiekaarten helpen om het goede gesprek te voeren én om de resultaten in beeld te brengen.

We hanteren twee soorten expeditiekaarten: proceskaarten die je helpen om met elkaar het goede gesprek te voeren of die je door een traject heenleiden. En opbrengstkaarten die het resultaat van een bijeenkomst of een traject kernachtig en beeldend vastleggen.

Een Proceskaart heeft de vorm van een ‘placemat’ met daarop kernachtige vragen en opdrachten die mensen in groepjes van meestal zes tot acht personen bij de kop pakken, soms in één bijeenkomst en soms in meerdere sessies. Hiermee wordt een gesprek op gang gebracht dat anders niet zo snel ontstaat. Dit is niet vrijblijvend: door de opzet van de expeditiekaart wordt er altijd toegewerkt naar een concreet resultaat. De bijeenkomst of het traject wordt begeleid door een externe expeditieleider of door een interne expeditieleider die door ons wordt geïnstrueerd en/of gecoacht.

Een Opbrengstkaart is een poster waarop jullie idee, plan, visie of verhaal wordt gevisualiseerd in een combinatie van beeld en tekst. Dit is handig om het in één oogopslag te kunnen presenteren, bijvoorbeeld op de website, op kantoor of in de koffiekamer. Deze expeditiekaart is vaak ook heel geschikt om de voortgang bij te houden en te bespreken. Zo’n expeditiekaart kan ook worden gebruikt voor de interne en externe communicatie. Door een complexe boodschap visueel vast te leggen, zijn mensen in staat de boodschap makkelijker te herkennen en te begrijpen. Dit maakt de communicatie effectiever én leuker!

Onze andere diensten:

Op expeditie: duurzaam ontwikkelen van binnenuit. 10 plus 1 verschillende programma’s, variërend van een paar weken tot een half jaar.
Lees verder

Expeditie­programma’s

Jullie succesvolle studiedag, personeelsdag, directeurenoverleg of ouderavond. Met een keur aan inspirerende werkvormen.
Lees verder

Expeditie­sessies

Het opstellen van een schoolplan, een beleidsplan of een koersplan gaat met een expeditiespel een stuk sneller en soepeler.
Lees verder

Expeditie­spellen