Over ons

Lees meer over wie wij zijn

Jan heeft veel ervaring binnen het onderwijs, maar ook binnen overheid, welzijn en zorg. Hij is ervan overtuigd dat je veel van elkaar kunt leren. Jan is een van de oprichters van Nieuw Organiseren. Daar ontwikkelde hij samen met anderen de expeditieaanpak, vanuit de principes vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid. Speciaal voor het onderwijs vertaalde hij deze in 10+1 expeditieprogramma’s. Jan schrijft graag: boeken, artikelen en blogs, maar desgewenst ook jullie beleid en plannen.

Jan de Jonge

Remco begon zijn loopbaan als bouwkundig tekenaar. Na de deeltijd pabo heeft hij vijf jaar voor de klas gestaan en werd daarna schoolleider. Hij kent het onderwijs dus van binnenuit. Daardoor weet hij theoretische concepten heel snel te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Remco werkt nu als adviseur, trainer, coach en verbeelder. Daarbij helpt hij mensen en teams om hun eigen doelen te bereiken. Als verbeelder weet hij met tekeningen en filmpjes jullie visie, plan of boodschap inzichtelijk te maken voor iedereen

Remco Wielens

Thom studeerde communicatiesystemen en design. Hij gedijde niet goed binnen het reguliere onderwijssysteem en zijn werk als logistiek manager bood hem te weinig bevrediging. Hij koos er daarom voor zijn talenten in te zetten om het onderwijs mooier en beter te maken. Thom ontwikkelt de creatieve concepten en de uiteenlopende communicatietools die we gebruiken. Desgewenst doet hij dat ook voor jullie, altijd op maat. Verder beheert hij onze website en het leerplatform. Zijn motto: eerst denken, dan doen.

Thom de Jonge

Mouse hover
Beweeg de muis over een van de afbeeldingen
Touch
Klik op een van de afbeeldingen

Over ons

Met Expeditie Onderwijs helpen we onderwijsorganisaties om duurzame ontwikkeling tot stand te brengen.

Hoe?

Niet door van bovenaf te bepalen wat er moet gebeuren, maar door nieuwsgierig met elkaar op onderzoek uit te gaan, nieuwe dingen te ontdekken en door te voeren in de dagelijkse praktijk. Door ons vooral te richten op plekken waar energie zit en beweging mogelijk is.

We zien ontwikkeling als een interessant, gezamenlijk avontuur: op expeditie!

Wij laten ons inspireren door de principes van nieuw organiseren: vertrouwen, verantwoordelijkheid en verbinding.

In de afgelopen tien jaar hebben we daar veel ervaring mee opgedaan, vooral in het noorden en oosten van het land. In dat verband hebben we o.a. expeditieprogramma’s, expeditiespellen en expeditiekaarten ontwikkeld.

Meer informatie nodig? Laat het ons weten!