Ma t/m Vr, 9:00 - 17:30

+ 31 (0)6 55 70 64 37

Consent Enschede

Een bijzondere startconferentie

In 2010 begon onze expeditie bij Consent in Enschede – 33 openbare basisscholen – op een bijzondere manier. In een startconferentie lieten we gemengde groepjes directeuren, leerkrachten en stafleden ‘de boer op’ gaan: in gesprek met ouders, leerlingen, oud-leerlingen, leerkrachten en samenwerkingspartners.

Op basis hiervan formuleerden ze concrete verbeterideeën en deze presenteerden ze aan een deskundige jury – gevormd door prominenten uit de regionale politiek en bedrijfsleven – die daaruit ‘het beste idee’ koos. De prijs voor het beste idee was dat het sowieso gehonoreerd werd. Dit leidde tot het Ambassadeursprogramma.

Ambassadeurs­programma

Het idee ‘onze docenten zijn ambassadeur’ werd gekozen als beste idee van Consent. Om dit handen en voeten te geven is een tweejarig ontwikkelingstraject gestart onder de titel: Ambassadeurs­programma. Ons werd gevraagd om dit vorm te geven. We kozen uiteraard voor een expeditieaanpak.

We hebben in het kader van het Ambassadeursprogramma een groot aantal activiteiten uitgevoerd. Zo hebben we zeven inspiratiesessies georganiseerd waarin we lieten zien wat het betekent om ambassadeur te zijn. We hebben een aanpak ontwikkeld voor mystery guests die de scholen gingen bezoeken en we hebben een uitwisselingsprogramma voor leerkrachten opzet.

Blik op de Toekomst

In 2021 werden een groot aantal ‘windtunnel­sessies’ georganiseerd met directeuren, leerkrachten, ouders, leerlingen, bestuursbureau en Raad van Toezicht van Consent. De uitkomsten van deze bijeenkomsten vormden de input voor de nieuwe strategische koers die werd geformuleerd in het door ons opgestelde Strategisch Perspectief ‘Blik op de toekomst’.

We hebben op verschillende gebieden ondersteund bij de implementatie van dit strategisch perspectief.  Zo hebben we uiteenlopende studiedagen, werkconferenties en onderwijsdagen georganiseerd. Ook waren we verantwoordelijk voor de Diplomatenpost en het Consent Magazine.

Mogelijk ben je ook geïnte­resseerd in deze projecten

Shopping Basket